Έριχνε... κεραυνούς! (vids)

Η Λίβερπουλ με δύο καταπληκτικά γκολ, ένα από τον αρχηγό, Τζόρνταν Χέντερσον κι ένα από τον... μάγο της, Φελίπε Κουτίνιο, επικράτησε 2-1 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Άνφιλντ» για την 27η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, δίνοντας παράλληλα και την καλύτερη... τονωτική ένεση στην Τσέλσι!  



Έριχνε... κεραυνούς! (vids)

Οι «κόκκινοι», έδειξαν ανώτεροι από τους «πολίτες», αφού... είδαν κι απόειδαν όταν δεν μπορούσαν να σκοράρουν από κοντινή απόσταση στις ευκαιρίες που δημιούργησαν, «μπουμπούνισαν» δύο σουτ... για Όσκαρ και πήραν τους τρεις βαθμούς. Με αυτούς, προσπέρασαν τη Σαουθάμπτον και μπήκαν στην πρώτη πεντάδα της Πρέμιερ.

Με αυτή την ήττα, η Σίτι, που παρουσίασε και σημάδια κόπωσης, ενώ είχε και δοκάρι στο 13', παραμένει στο -5 και με ματς περισσότερο από την Τσέλσι, που πήρε την... καλύτερη τονωτική ένεση λίγες ώρες πριν από τον τελικό του Λιγκ Καπ κόντρα στην Τότεναμ.

Το ματς:

Ήταν παιχνίδι που θα το έπαιρναν οι... επιθέσεις των δύο ομάδων. Για την ακρίβεια, αυτή που θα κατάφερνε να κάνει γκολ τις καλές ευκαιρίες που θα προέκυπταν, από τη στιγμή που οι άμυνες των δύο ομάδων βρέθηκαν σε πολύ κακή μέρα. Πρώτη το έδειξε η Σίτι με τον Λαλάνα αρχικά να βρίσκει... διάδρομο ανάμεσα στα στόπερ των «πολιτών» και να κάνει κακό σουτ, προτού ο Χέντερσον με δεξί «κεραυνό» νικήσει τον Χαρτ σε φάση που ξεκίνησε από λάθος του Κομπανί. Οι «κόκκινοι» είχαν το προβάδισμα, η Σίτι απάντησε με δοκάρι από τον Αγουέρο στο 13' και η ομάδα του Πελεγκρίνι κατάφερε να ελέγξει κατά διαστήματα τον ρυθμό. Η προσπάθεια που κατέβαλαν οι Πρωταθλητές, απέδωσε καρπούς στο 25' όταν από όμορφη κάθετη του Αγουέρο, ο Τζέκο πλάσαρε σωστά για το 1-1. Πρώτος στόχος επετεύχθη για τη Σίτι που όμως, κάθε φορά που η Λίβερπουλ έβγαινε μπροστά, αμυνόταν σχεδόν... με όλη την ομάδα! Στο 35ο λεπτό, ο Λαλάνα έχασε τεράστια ευκαιρία με διαγώνιο σουτ από εξαιρετική ψηλή μπαλιά του Μάρκοβιτς στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας.

Για να διασπαστεί η οργανωμένη άμυνα της Λίβερπουλ όπως έγινε στο γκολ με το οποίο η Σίτι ισοφάρισε στο πρώτο μέρος, χρειαζόταν έμπνευση και κάποιος να το πάρει πάνω του. Όσο κι αν οι «πολίτες» έκαναν κάπως καλύτερο ξεκίνημα στην επανάληψη, δεν είχαν αυτό που απαιτούσε η κατάσταση για να μετουσιώσουν την... ελαφριά υπεροχή τους με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Αντίθετα, η Λίβερπουλ, επιλέγοντας ξανά κυρίως να τρέχει στην επίθεση και να καταφέρει να πιάσει στον ύπνο την άμυνα των Πρωταθλητών, είχε τον Κουτίνιο να παλεύει πολλές φορές μόνος και στο 55', ο Στέρλινγκ έχασε μεγάλη ευκαιρία με σουτ που δεν έπιασε σωστά από το ύψος του πέναλτι.. Σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους, η άμυνα της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς έδειξε να... διορθώνεται και ο Φελίπε Κουτίνιο στο 75' το πήρε πάνω του γράφοντας με καταπληκτικό σουτ το τελικό 2-1, αφού ο ο Στάριτζ, στο 87' αστόχησε σε τετ-α-τετ.

 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τσαν, Σκρτελ, Λόβρεν, Μάρκοβιτς (76' Στάριτζ), Χέντερσον, Άλεν, Μορένο (83' Κ.Τουρέ), Λαλάνα, Στέρλινγκ, Κουτίνιο

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ζαμπαλέτα, Κομπανί, Μανγκαλά, Κολάροφ, Νασρί (83' Λάμπαρντ), Γιάγια Τουρέ, Φερναντίνιο (78' Μπονί), Σίλβα, Αγουέρο, Τζέκο (58' Μίλνερ)